התחילו לחסוך עכשיו
×

×
banner

משך ההליך- חצי שנה עד שנתיים
מספר טיפולים- משתנה בהתאם לליקוי הסגר
זמן החלמה- לרוב אין
תוצאות- קבועות

מתאים לרוב לילדים הסובלים משיניים עקומות או בעיות במבנה הפנים ו/או בלחיים

השוו מחיר ליישור שיניים

בצעו השוואת מחירים בין 5 רופאי שיניים באזורכם וחסכו בגדול על טיפולי שיניים.

כדי שנוכל להעביר לך את ההצעות
נעביר לך רק הצעות רלוונטיות מאזורך
ייעוץ בחינם, צילומים יקרים בהסדר או ללא עלות וגם אפשרויות מימון מגוונות!!

רסן לשיניים

משך ההליך- חצי שנה עד שנתיים
מספר טיפולים- משתנה בהתאם לליקוי הסגר
זמן החלמה- לרוב אין
תוצאות- קבועות

מתאים לרוב לילדים הסובלים משיניים עקומות או בעיות במבנה הפנים ו/או בלחיים

מקרים אורתודונטיים רבים ניתנים לטיפול באמצעות גשרים לשיניים. הגשרים עוזרים בעיקר ליישור השיניים ונמצאים בשימוש גם אצל ילדים וגם אצל מבוגרים, ישנם עוד מקרים בעייתיים שהתשובה להם חייבת לכלול אלמנט נוסף, שמו רסן לשיניים. את הרסן, שהוא אביזר מעט מגושם, מרכיבים מחוץ לפה במטרה ליישר את הלסת, לטיפול במנשך יתר ובתת מנשך. רסן לשיניים מורכב משלושה חלקים שונים. חבקים מודבקים לחלק האחורי של השיניים או לטוחנות ותיל בצורת U המוצמד לחבקים ומוחזק מסביב לראש ע”י קַסְדָּה. הרסן מסוגל להפעיל לחץ והכוונה על הלסתות לתיקון הסטיות. רסן פנימי לשיניים מתאים בעיקר לילדים שלסתותיהם נמצאת במצב צמיחה. רסן לשיניים כמעט ולא נמצא בשימוש אצל מבוגרים.

המלצת המערכת

ישנן מספר טכניקות ליישור שיניים בהן אינויזליין, רסן לשיניים, לינגואלי פנימי, ללא גשר, בלתי נראה, טבעות, סמכים ועוד. לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות וגם מחיר שונה. התייעצו עם אורטודנט, שידע לבחור ולבצע את השיטה הטובה ביותר עבורכם. שימו לב, אם הרופא אינו מנוסה בכל השיטות, יתכן שהייעוץ לא יהיה אובייקטיבי ולכן בחרו חכם!

 


מדוע רסן לשיניים?

תפקידו של הרסן הוא לטפל במה שנקרא “אי התאמה קדמית אחורית”. זהו שם בומבסטי למצב בו השיניים העליונות אינן בקו ישר ואחיד עם השיניים התחתונות וקיים מנשך יתר חמור או תת מנשך חמור, יתכן וחמור עד כדי כך שקיים קושי באכילה או בדיבור. “מנשך יתר” או “תת מנשך” חמורים אינם יכולים להיות מטופלים בעזרת גשרים בלבד, גשר הוא פתרון מצוין ליישור שיניים שממוקמות על לסת ישרה אך הוא אינו מתקן את הלסת עצמה. תיקון כללי של המנשך הוא התפקיד שמיועד לרסן שיניים.

רסן לשיניים     


למה משמש רסן לשיניים?

המשימה העקרית של הרסן היא לעזור ללסתות לגדול בכוון הנכון ולשמור אותן בטוחות מתנאים בלתי רצויים ומבעיות חמורות יותר בעתיד. תשומת לב מיוחדת יש להקדיש לרסן שיניים לילדים שהוא אפקטיבי ביותר למניעת מנשך שגוי. העניין הוא שהלסת העליונה אצל ילדים נוטה לגדול מהר יותר מהלסת התחתונה. כתוצאה מכך, מתחילות מספר בעיות עם צמיחת השיניים והתייצבות המנשך. כדי למנוע מצבים מסוג זה מומלץ להשתמש ברסן שישפיע על גדילת הלסת העליונה והתחתונה בצורה כזו שהלסת התחתונה תגדל מהר יותר והעליונה תתמתן.

בכדי להגיע לתוצאה חיובית כפי שתואר לעיל, על הילד להרכיב את הרסן לפרק זמן של מינימום 10 שעות ביממה לתקופת זמן של כחצי שנה עד שנתיים, תלוי בעיקר בתנאי הליקוי. במצבים מסוימים ניתן להרכיב רסן שיניים למבוגרים, בעיקר לאחר עקירת שיניים כאשר השיניים הנותרות מתחילות בתנועה קדימה ומשפיעות במידה רבה על המנשך. רסן לשיניים הוא מה שיכול למנוע מהשיניים לנוע קדימה ויש להשתמש בו לתקופה מסוימת לאחר העקירה לפחות שמונה שעות ביום בכדי להגיע לתוצאה הרצויה.

 


סוגי רסנים

ישנם מספר סוגים של רסנים, הנפוצים ביותר הם: קשת פנים (Facebow) וו J הנקרא J Hook ומשיכת צוואר (Cervical pull) כאשר קשת הפנים כוללת רצועות שרתומות מאחורי הצוואר או הראש ומתחברת לגשר בחלק האחורי של השיניים. ה- וו J דומה, אך משתמש בשני ווים עם לולאות בקצה אשר מתחברות לגשר. הסוג השלישי, משיכת צוואר, הוא מן רסן המושך הפוך והידוע גם כ”מסכת פנים דלייר”. יש לו שתי כריות – אחת שנחה על המצח והשנייה על הלחי המחוברות יחד עם חוט אנכי. חוט תיל שני משתרך מהתיל האנכי אל הגשר. במקום למשוך לאחור כמו בשני הסוגים הקודמים, סוג זה מושך קדימה. רסן שיניים זה מורכב לתקופות זמן ארוכות, רוב האורתודונטים ימליצו על 12 עד 16 שעות ביממה, למרות שבמקרים מסוימים הרסן יורכב למשך 24 שעות תמימות.

 


מידע נוסף על רסן שיניים

מבלי להתייחס לסוג הרסן, הם אינם דורשים טיפול מיוחד. יש לשמור על הרסן במצב נקי, רק הגשרים זקוקים להיגיינה קבועה ויום יומית. אין להרכיב את הרסן במהלך ריצות או אימונים או כאשר מבצעים פעילות פיזית מפרכת וזאת כדי שלא יהיה שוני במהות הפעלת כוחות העבודה של המתקן. השימוש ברסן שיניים נעשה כבר מאות בשנים לטיפול במצבים ותנאים שונים, בימנו השימוש בו פוחת והולך. השימוש ברסן עם ציוד דנטאלי אחר הופך להיות אפקטיבי ביותר אך גורם גם לאי נוחות רבה ואף לכאב וכמובן שאינו נחשב כאטרקטיבי. השימוש ברסן הוא רק כאשר “חייבים” ואנחנו לא מאחלים לאף אחד את זה!