התחילו לחסוך עכשיו
×

×
banner

משך ההליך- כחצי שעה
מספר טיפולים- שני מפגשים
זמן החלמה- אין
תוצאות- עשרות שנים

מילואה מתאימה לרוב למבוגרים הסובלים מרקבון בינוני ולא קשה בשיניים

השוו מחיר למילואה בשיניים

בצעו השוואת מחירים בין 5 רופאי שיניים באזורכם וחסכו בגדול על טיפולי שיניים.

כדי שנוכל להעביר לך את ההצעות
נעביר לך רק הצעות רלוונטיות מאזורך
ייעוץ בחינם, צילומים יקרים בהסדר או ללא עלות וגם אפשרויות מימון מגוונות!!

מילואה

משך ההליך- כחצי שעה
מספר טיפולים- שני מפגשים
זמן החלמה- אין
תוצאות- עשרות שנים

מילואה מתאימה לרוב למבוגרים הסובלים מרקבון בינוני ולא קשה בשיניים

מִלּוּאָה היא שיקום שנעשה על ידי רופאי שיניים מנוסים ומהווה הכלאה בין כתרי שיניים לסתימות. במקרים מסוימים מילואה היא אפשרות שמרנית לכיסוי מלא של כתר השן. המילואה ידועה גם כסתימה עקיפה, והיא מציעה פתרון שיקומי לשיניים רקובות או עם נזק דומה תוך כדי התאמה טובה יותר, חזקה יותר ולפרק זמן ממושך יותר. השיקום עם מילואה טוב גם מבחינה אסתטית וגם מבחינה תפקודית. משתמשים במִלּוּאָה לעיתים קרובות כתחליף לסתימות שיניים מסורתיות בטיפול בריקבון או במבנה הרוס. ההבדל הוא שכאשר יוצקים סתימות, הטיפול יהיה בתוך הפה בזמן הביקור במרפאת השיניים, לעומתה, המילואה מיוצרת במעבדת שיניים (לפי מדידה שנעשתה מראש) לפני שהיא מורכבת ומודבקת על השן.

המלצת המערכת

קיימות מספר טכניקות למילוי חללים בשיניים במצבים בהם השיניים רקובות וכאשר צריך לשחזר את מבנה השן. אחת הטכניקות המתקדמות היא מילואה אולם לא רק ומכאן שחשוב להתייעץ עם רופא שיניים בעל אוריינטצייה קוסמטית שידע לבחור ולבצע את הטכניקה המתאימה עבורכם! אנחנו מקשרים לרופאי שיניים שמבצעים את כל השיטות, התייעצו איתם עכשיו!

 


מהי מילואה?

מילואה היא חומר שיקומי שמשתמשים בו כדי לשקם את התפקוד, השלמות ואת צורת מבנה השן שנהרסה. מבנה השן נהרס בדרך כלל כתוצאה מריקבון או טראומה. הוא נהרס גם בכוונה ובאופן יזום כדי להכין את השן לשיפור אסתטי או להשלמת השן בעזרת חומרי מילוי שיקומיים. בדרך כלל הכנת השן נדרשת כדי שאפשר יהיה לבצע את השיקום. התהליך כולל חציית השן עם מקדח דנטאלי והסרת ריקבון ומבנה רעוע של שן. מאחר ולא ניתן לבצע שיקום קבוע מיד לאחר הטיפול בשן יש להניח סתימה זמנית.

מילואה היא שיקום (מילוי) עקיף המבוסס על חומר מוצק (זהב, פורצלן או קומפוזיט) המותאם והמודבק היטב לתוך חלל השן. מבצעים מילואה כאשר ״נתקלים״ במבנה שן לקוי שאינו יכול לשאת סתימה אך גם אין צורך בכתר. המילוי מיוצר במעבדה ומודבק מעל או בתוך השן הנגועה. מטרת ההליך היא לשקם את מבנה השן כמובן תוך שמירה על אסתטיקת שיניים גבוהה.

למילואה יש שתי צורות, האחת – פנימית, שמותאמת בתוך החלל שהשאירה סתימה ישנה רקובה או חלל שיצר הרופא והשניה חיצונית (כתר חלקי) שמותאמת על החלק העליון של השן. טיפול מילואה מפורצלן דורש רק שני מפגשים: בראשון מסירים את הריקבון מהסתימה הישנה או את הריקבון של החור בשן, לוקחים מדגם ומניחים סתימה זמנית. בפגישה השנייה תוסר הסתימה הזמנית ותודבק המילואה על השן.

 


יתרונות הגישה השמרנית במילואה

  • התאמה מעולה – המילואה מציעה תיקון ששומר על בריאות השן לזמן ממושך. היא בחירה מצוינת כאשר ריקבון השיניים נמצא במצב מתון עד בינוני והיא ומציעה תחליף ראוי לכיסוי מלא של הכתר.
  • צבע השן – נשמר לזמן ממושך ביותר, המילואה אינה נוטה לדהיית הצבע במשך הזמן בשונה מסתימות שרף.
  • שומרת על מבנה השן – המילואה שומרת על בריאות מבנה השן בצורה מקסימאלית כאשר היא משקמת ריקבון ואזורים שניזוקו ועוזרת בשמירה על תפקוד פונקציונאלי לטווח ארוך.
  • ניקיון שיניים קל – בגלל שההתאמה היא מדודה בכל הקצוות, יהיה קל יותר לנקות את השן מאשר בכיסוי מלא אחר כמו כתר שיניים. מילוי שרף עלול להתכווץ במשך זמן ההחלמה, בעוד שמילואה מפורצלן או זהב לא יתכווצו (מבטיחים התאמה מדויקת).
  • צמצום מרווחים – כאשר החור נמצא במרווח בין השיניים, כדאי לשקול מילואה יותר מאשר סתימה במילוי של שרף רגיל. המילואה טובה יותר בסתימת שיניים בכדי להרחיק את הבקטריה, היא קלה יותר לניקוי, אינה נוטה לכתמים ועמידה לזמן רב.
  • יציבות – המילואה מייצבת ומחזקת את מבנה השן.
  • עמידה בשינויי טמפרטורה - המילואה, שבדרך כלל אינה מורכבת ממתכת נחשבת לעמידה במיוחד בשינויי טמפרטורה כך שחום משמעותי לא יגרום לשינוי צורת המילואה
  • מגנה על שן חלשה – המילואה מגנה על שן חלשה ואינה מצריכה שיקום מלא לשן.

 


מילואה – התהליך

טיפול מילואה מסתיים כאמור לאחר שני מפגשים. במהלך המפגש הראשון הרופא יכין את השן שניזוקה למילוי, לאחר מכן תילקח תבנית של השן שתישלח למעבדה לייצור המילואה. המילואה מיוצרת או מזהב, או מפורצלן (חרסינה) או משרף. סוג המילואה ישפיע על המראה הסופי. לאחר שהשן הוכנה, מניחים מילואה זמנית שתשמור על השן עד שתיוצר המילואה הסופית. אם הטיפול הוא בשיניים הטוחנות, זהב היא הבחירה הטובה ביותר, אם הטיפול הוא לשיניים קדמיות, פורצלן היא האפשרות המתאימה והיותר אסתטית. מילואה משרף תתאים לאנשים שחורקים שיניים או לבעלי סגר פה לקוי.

במהלך המפגש השני, המילואה הזמנית תוסר ותורכב זו הסופית שהוכנה מבעוד מועד במעבדה. המילואה כאמור נחשבת ליציבה באופן יוצא מן הכלל ורק לעיתים רחוקות היא נופלת, לאחר הדבקתה, הרופא יוודא כי היא הדוקה היטב. הרופא יבדוק גם את המנשך ויוודא שלא קיימת בעיה הקשורה לסגר הפה שעלולה להשפיע לרעה על השיקום. כאשר היא מותאמת סופית, ממרקים את הגרדים (שוליים מחוספסים) עד שהשן תהיה ״נקייה״ (מדבק) וחלקה.

 


כמה זמן מחזיקה המילואה מעמד?

מילואה אמורה להחזיק מעמד כמה עשרות שנים אולם עמידותה תלויה במספר גורמים שעלולים לקצר או להאריך את חייה. לחומר ממנו עשוייה המילואה השפעה קריטית על עמידותה, זהב יחזיק עשרות שנים, פורצלן פחות. גם למצב השן יש השפעה על פרק הזמן שהמילואה ״תשרוד״ - שן שהמבנה שלה הרוס תחזיק למשל פחות זמן מעמד. ישנם גורמים נוספים שישפיעו על אורך החיים של מילואה והם תלויים במטופל עצמו ובהרגליו - למשל, באיזה חוזק הוא לועס את המזון ובסוגי המזון (קשה או רך) אותם הוא צורך. גם לרמת ההיגיינה השגרתית הנהוגה על ידי המטופל חשיבות רבה, יש לצחצח שיניים היטב ולהעביר חוט דנטלי אחרי כל ארוחה וכמובן חשוב לבקר את הרופא אחת לתקופה (גם בלי קשר למילואה) כדי לוודא שהמילואה יציבה ומתפקדת.

 


האם הטיפול במילואה כואב?

מכיוון שהתהליך כרוך בהשחזת השן אתם עלולים לחוש בכאב, הכאב כמובן יהיה מינימאלי לאחר שהרופא ירדים את המקום בהזרקת לידוקאין מקומית. לא תרגישו בכאב גם לאחר שהשפעת ההרדמה תתפוגג וגם לא בטיפול השני בו מדביקים את המילואה הסופית. אם בכל זאת תחושו בכאבים לאחר ההליך הם יהיו עמומים ובגלים, וניתנים לשליטה בעזרת משככי כאבים ללא מרשם כמו אספירין ואיבופרופן.